Met hun prachtige nerven en rijke kleur zijn teakhouten meubelen een van de populairste artikelen van passie voor tuinen. De elegante warmte van het hout brengt de natuurlijke schoonheid van uw goed onderhouden tuin tot zijn recht.

VERZORGING, ONDERHOUD & REINIGING VAN TEAK

Hoewel onze teakhouten meubelen gegarandeerd van de beste kwaliteit zijn, is het belangrijk om onze gids voor het beschermen, onderhouden en schoonmaken van teak te volgen om een lang en mooi leven te verzekeren. Volg de onderstaande stappen, en uw teak zal zeker door alle seizoenen van het leven schitteren.

Alles over het schoonmaken van teak!
Bij passie voor tuinen erkennen we de natuurlijke schoonheid van teakhout. Door de hoge kwaliteit van het snijvlak en de natuurlijke oliën, zal teak mooi verouderen zonder de hulp van reinigers en beschermers. Na verloop van tijd zal het teakhout een zilvergrijze patina ontwikkelen, wat wij van nature mooi vinden; als u echter niet wilt dat uw teakhout in deze natuurlijk mooie staat verandert, zijn er vele teakreinigers en -beschermers die u kunt gebruiken. passie voor tuinen biedt haar eigen teakreinigers aan die verkrijgbaar zijn bij elke passie voor tuinen meubeldealer of SC Home Store.

Volg ons en wij tonen u de do’s en don’ts van het reinigen van teak!

Natuurlijke verzorging van teakhouten meubelen:
Omdat dit een natuurlijk materiaal is, zal het oorspronkelijke uiterlijk en de rijping van de kleur uniek zijn voor elk item en wanneer het wordt blootgesteld aan de elementen, zal het na verloop van tijd beginnen te vergrijzen of verzilveren, veroorzaakt door het verlies van natuurlijke oliën in het hout. passie voor tuinen erkent de noodzaak voor u om teak te onderhouden in de afwerking die u verkiest. Daarom hebben wij 3 producten ontwikkeld die de hoogste kwaliteit teak bieden.

passie voor tuinenTeak Protector Product

Teak Protector: Onze teak protector kan worden gebruikt om de originele, honingbruine kleur van Natuurlijk Teak voor langere tijd te behouden. Dit gaat 4 keer langer mee dan met teakolie en 2 keer langer dan met teak sealer. Het moet worden gebruikt zodra het product begint te vergrijzen en moet ten minste eenmaal per jaar worden aangebracht, afhankelijk van de omgeving waarin u leeft. Het is ook bestand tegen schimmel en voorkomt de vorming van zwarte vlekken op teak.
*Note: Als u dit product op Oyster teak aanbrengt, kan het een gele ondertoon geven aan de afwerking.
passie voor tuinen Teak Cleaner Product
Teak Cleaner: Voor het reinigen van teak en het opfleuren van uw Natural teak, gebruikt u onze teak cleaner. Als u de kleur van nieuw, goudkleurig honingteak verkiest, gebruik dan eerst dit product om de kleur te herstellen, breng dan onmiddellijk na het drogen de Teak Protector aan om de natuurlijke teakkleur te behouden. Als u er echter de voorkeur aan geeft dat uw natuurlijk teakhout na verloop van tijd blijft verweren, is het niet nodig om de teakbeschermer daarna aan te brengen, omdat het teakhout zal blijven vergrijzen en verouderen als het aan de buitenlucht wordt blootgesteld.

Tuinmeubelen van Vandella kopen?

* OPMERKING: Als u dit product op Oyster teak aanbrengt, zal het de afwerking verwijderen en het jonge ruwe teak eronder tonen.
passie voor tuinen Teak Shield Product
Teak Shield: Om uw teakhouten meubelen water- en vochtafstotend te maken gebruikt u ons teak shield product. Dit voorkomt dat alle soorten voedselvlekken zoals koffie, rode wijn, olijfolie, ketchup en mosterd in het teak doordringen. Dit product creëert in feite een transparante laag op het teak, die vocht, vuil, schimmel en meeldauw tegenhoudt. In tegenstelling tot de teak cleaner en de teak protector, kan dit worden toegepast op onze Oyster teak afwerking. Laat nieuwe producten twee weken buiten verweren voordat u het Teak Shield aanbrengt en/of reinig ze met Teak Cleaner.
*Note: Breng de teak protector aan vóór de teak shield. U kunt het teak niet verzegelen en verwachten dat de olie er na het verzegelen in komt.
Oyster Teak Meubelonderhoud:

Malta Loungestoel – Oyster Teak

Oyster Teak is natuurlijk teakhout met een afwerking op oliebasis die met de hand is aangebracht om het uiterlijk van verouderd teak te verkrijgen. Ook al is dit teakhout al afgewerkt, het moet na verloop van tijd toch schoongemaakt en onderhouden worden. Volg deze technieken om teak op de juiste manier schoon te maken en Oyster teak te onderhouden.

Teak schoonmaken – Gebruik voor het schoonmaken van teak milde zeep en een zachte doek. Harde schoonmaakmiddelen kunnen de afwerking van Oyster teak verwijderen. Zorg ervoor dat u een zachte plastic borstel gebruikt, want metalen borstels kunnen krassen en schade aan het teakoppervlak veroorzaken. Gebruik onze Teak Cleaner en Teak Protector NIET op Oyster teak, want die beschadigen de afwerking.

Teak Shield – Net als voor natuurlijk teak kan het Teak Shield worden gebruikt om te voorkomen dat water, vocht en voedselvlekken in het teak doordringen. Er is een zekere mate van natuurlijke olie in het product nodig voordat het wordt aangebracht, dus zorg ervoor dat nieuwe producten twee weken buiten kunnen staan voordat ze worden gebruikt.