Cortenstaal is een materiaal wat al meer dan 10 jaar geleden geïntroduceerd werd in de tuin. Cortenstaal blijft ongekend populair als materiaal voor allerhande tuinartikelen. Bijvoorbeeld brievenbussen, plantenbakken en buitenverlichting. En dat is niet zonder reden want Cortenstaal heeft een schitterende warme kleur in de tuin en daardoor een warme uitstraling. Een fijne eigenschap van cortenstaal is dat het materiaal in elke tuin past. Zowel in een moderne tuin, een natuurlijke tuin als een romantische tuin. Dit komt omdat de roestige bruine uitstraling van cortenstaal een natuurlijke uitstraling heeft.

Cortenstaal plantenbakken

De mooie, robuuste plantenbakken kun je ook zelf in je tuin hebben. Bij TuinExtra kun je cortenstalen plantenbakken kopen in verschillende afmetingen en uitvoeringen. De cortenstalen plantenbakken hebben een warme uitstraling en een mooie, brede rand. Er zijn ronde, vierkante en rechthoekige plantenbakken beschikbaar in vele afmetingen. Maar ook cortenstaal plantenbak zonder bodem en verplaatsbare bloembakken met wielen. De wielen zitten verzonken onder de plantenbak en zijn hierdoor nauwelijks zichtbaar. Zit de maat die je wilt hebben er niet tussen? Dan kan een cortenstalen plantenbak ook voor je op maat gemaakt worden. De plantenbakken zijn onverwoestbaar en vorstbestendig.

Het roesten van cortenstaal

De opvallende bruine roestkleur van cortenstaal ontstaat wanneer je het cortenstaal aan de luchtvochtigheid in de buitenlucht blootstelt. Het materiaal gaat dan oxideren. De gevormde patina roestlaag beschermt het materiaal, waardoor het een zeer duurzaam materiaal wordt. Cortenstaal wordt dus niet dunner en dit zorgt ervoor dat je vele tientallen jaren plezier heeft van een cortenstalen plantenbak in je tuin.

 

Ben je toch op zoek naar een plantenbak met een andere uitstraling? Kijk dan ook eens bij de polyester plantenbakken of hardhouten plantenbakken. De plantenbakken van hout hebben net als het cortenstaal een mooie natuurlijke uitstraling. De bakken van polyester zijn weer ideaal omdat ze vrijwel onderhoudsvrij zijn en licht en eenvoudig te verwerken zijn. Bekijk de TuinExtra webshop of bezoek de showroom in Kaatsheuvel.