Patio vs veranda

Een veranda in uw tuin is een uitstekende manier om een vleugje stijl aan uw huis toe te voegen. Het is ook de perfecte plek om te ontspannen in de zon. Er zijn verschillende factoren waarmee u rekening moet houden voordat u een veranda installeert.

Patio vs veranda

Of u nu van plan bent om een patio, een woonuitbreiding of een veranda in uw tuin te bouwen, het is belangrijk om te beslissen over het beste constructietype voor uw behoeften. Het is ook belangrijk om de grootte en de plaatsing van de veranda te overwegen. Zo voorkomt u later lastige ongelukken.

Afhankelijk van uw behoeften kunt u kiezen voor een veranda aan uw huis of een veranda aan de zijkant van het huis. Beide structuren bieden een beschutte buitenruimte om van te genieten. Het kan worden gebruikt als een plek om gasten te ontvangen of als een plek om te zitten en te ontspannen. U kunt de veranda ook inrichten met houten meubilair en gordijnen. U kunt kiezen uit verschillende kleuren en afwerkingen om de juiste uitstraling te krijgen.

U kunt een overdekte buitenruimte creëren die u beschermt tegen regen of sneeuw. Het dak van een veranda kan worden gevuld met glazen of polycarbonaat platen. Dit type dak biedt een geweldige moderne uitstraling. U kunt zelf bepalen hoeveel schaduw u krijgt, of u kunt een verwarmd dak hebben zodat u klaar bent voor een barbecuefeestje. U kunt ook instelbare sfeerverlichting hebben.

Als u een traditionele veranda wilt bouwen, kunt u kiezen uit een reeks kleuren, zodat u tevreden bent met uw aankoop. De standaardkleuren zijn RAL 9016 (Creme white) of RAL 7016 (Anthracite textured). Andere RAL-kleuren kunnen tegen meerprijs besteld worden.

Er zijn veel verschillende soorten terrassen en veranda’s waaruit u kunt kiezen, maar er zijn enkele belangrijke zaken waar u rekening mee moet houden. Afhankelijk van het type constructie dat u kiest, moet u misschien de indeling van uw tuin aanpassen of andere wijzigingen aanbrengen. U moet ook rekening houden met de toegang tot de rest van uw tuin en waar u uw BBQ wilt plaatsen.

Veranda’s en patio’s zijn beide waardevolle verbeteringen aan het huis. Of u nu kiest voor een patio of een veranda, u kunt uw tuin optimaal benutten. Met de juiste patio kunt u genieten van uw buitenruimte en de perfecte indruk maken op een tuinfeest.

Verlichting op zonne-energie

Decoratieve lampen op zonne-energie zijn een geweldige manier om een beetje flair toe te voegen aan uw tuin of terras. Deze kleine lampjes zijn zowel overdag als ’s nachts een interessant gezicht en kunnen donkere hoekjes opfleuren. U kunt ze ook gebruiken om uw paden te markeren en de sfeer te bepalen bij etentjes.

Ze zijn ook gemaakt van een stevig plastic materiaal, waardoor ze duurzaam zijn. Ze zijn ook zeer milieuvriendelijk. Hoewel ze niet zo krachtig zijn als een op netstroom werkende optie, zijn ze een geweldige manier om wat sfeer toe te voegen aan uw buitenruimte. U kunt ze gebruiken om de sfeer te bepalen tijdens etentjes, of om een warme gloed te creëren in een donker hoekje.

Hoewel ze misschien niet zo krachtig zijn als een op netstroom werkende optie, zijn tuinlampen op zonne-energie een geweldige manier om wat pit aan uw buitenruimte toe te voegen. Ze zijn ook heel gemakkelijk te installeren, waardoor ze een goede keuze zijn voor elk budget. U kunt verlichting op zonne-energie vinden die geschikt is voor elke toepassing. Deze omvatten decoratieve zonne-lantaarns, string lichten, en zelfs staak verlichting. Ze zijn ook gemaakt om de elementen te weerstaan, dus ze zijn klaar om te gaan met wat Moeder Natuur gooit op hen.

De meest indrukwekkende eigenschap van solar tuinverlichting is hun vermogen om een niveau van helderheid te handhaven voor maximaal 150 keer hun geschatte levensduur. Overdag zal uw zonnepaneel zonne-energie oogsten en opslaan voor gebruik ’s nachts. Het heeft ook een ingebouwde lichtsensor die de verlichting automatisch inschakelt wanneer de zon ondergaat. Het zonnepaneel zelf is gemaakt van duurzaam plastic, waardoor het bestand is tegen de elementen.

De meest indrukwekkende eigenschap van solar tuin LED lampen is hun vermogen om te blijven branden voor een zeer lange tijd. Ze hebben een batterij die oplaadbaar is, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het opladen ervan. Ze zijn ook waterdicht, wat betekent dat u ze kunt gebruiken in alle weersomstandigheden. Ze zijn ook de beste manier om geld te besparen op uw elektriciteitsrekening. Ze zijn het beste van twee werelden: u kunt genieten van een koele avond op uw terras, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over een lege batterij.

Ondoorzichtig of op maat

Of u nu op zoek bent naar een eigentijdse terrasoverkapping of een veranda op maat, er zijn verschillende opties beschikbaar om aan uw wensen te voldoen. Een intrekbare veranda is een geweldige manier om uw huis uit te breiden en uw buitenruimte optimaal te benutten. Dankzij het intrekbare ontwerp kunt u een ruimte creëren die het hele jaar door kan worden gebruikt. Er zijn ook opties voor aangepaste verlichting, zonwering en zonnesensoren. U kunt ook een overdekte ruimte creëren voor uw tuinmeubilair, een geweldige oplossing voor entertainment.

Verano heeft onlangs een nieuwe reeks tuinschermen gelanceerd die ideaal zijn voor patio’s en terrassen. De ontwerpen zijn geschikt voor de meeste woonstijlen en zijn verkrijgbaar in een groot aantal maten en kleuren. Ze zorgen voor een aantrekkelijke omlijsting en beschermen de ruimte tegen wind en regen. Ze zijn ook ideaal voor patio’s en terrassen die een beetje privacy nodig hebben.

Kennis van zaken

De VERANDAIR(r) intrekbare veranda is gemaakt van aluminium en is ontworpen als moderne uitbreiding van uw huis. Het lichtgewicht materiaal zorgt voor een strakke en moderne veranda die duurzaam en betrouwbaar is. Het aluminium profiel is versterkt met een zware stalen balk, die ontworpen is om een leven lang mee te gaan. Het slanke ontwerp wordt mogelijk gemaakt door de inherente sterkte van aluminium. De veranda heeft ook een dak van polycarbonaat. Dit is een alternatief voor conventionele dakpanelen, waardoor de veranda in gesloten toestand volledig ondoorzichtig is.

Het gebruik van een panoramische veranda kan uw woning een erfgoeduitstraling geven. Het gebruik van dit ontwerp kan ook ondersteuning bieden voor openingen op nieuwe niveaus. Dit betekent dat u uw tuin kunt uitbreiden zonder afbreuk te doen aan de structurele integriteit ervan.

Panoramische veranda’s zijn verkrijgbaar in een groot aantal standaardkleuren en kunnen op maat worden gemaakt voor uw woning. Ze zijn ook verkrijgbaar in een aantal goot- en paalprofielen. Het Victoriaanse gootprofiel is ideaal voor een meer traditionele uitstraling, terwijl het afgeronde paal- en gootprofiel perfect is voor een meer moderne esthetiek. Deze reeksen zijn ook verkrijgbaar in verschillende hoogtes.

Meer informatie over de verschillende beschikbare modellen vindt u op de website van Verano. U vindt er ook een brochure met technische specificaties.

Een woonuitbreiding is pas geslaagd dankzij de hoge graad in afwerking. Om dit te realiseren is een goed plan van aanpak nodig. Bekijk voor voorbeelden de website verandaswillems.be