Ga je aan de slag met het aanvullen of verhogen van een oppervlak? Grote kans dat je dan ophoogzand nodig hebt van goede kwaliteit. En om te voorkomen dat je te weinig of juist te veel zand aanschaft, is het ideaal om voor een ophoogzand Big Bag te kiezen. Deze grote zak is gevuld met ophoogzand van de beste kwaliteit waarmee het voor jou goed mogelijk is om aan de slag te gaan met het verhogen of aanvullen van een oppervlak. Je bepaalt niet alleen snel hoeveel jij nodig hebt, maar je kunt het zand ook eenvoudig online bestellen.

Creëer een goede ondergrond met ophoogzand

Natuurlijk wil je topkwaliteit wanneer je aan de slag gaat in de tuin. De tuin is immers het visitekaartje van je woning? Hoe beter verzorgt je tuin eruit ziet, hoe beter. Wil je iets gaan ophogen of aanvullen, dan doe je er goed aan om kwalitatief zand te gebruiken. Onder andere bij een aanbieder als Tuinbags heb jij de mogelijkheid om voor zeer goed zand te kiezen. Het wordt daarnaast ook netjes geleverd in een grote zak. Dit maakt het makkelijk om het zand te gebruiken. Het wordt geen rommel omdat overal lege zakken zand liggen.

Dit zijn de eigenschappen van ophoogzand

Voordat je met ophoogzand aan de slag gaat is het goed om te weten met wat voor type zand je te maken hebt. Ophoogzand is betaalbaar zand dat niet is gezeefd: dit betekent dat het wat steentjes of schelpjes kan bevatten. Het zand wordt gewonnen uit zee, rivieren en zandputten. Dit kan het verschil in kleur verklaren. Doordat ophoogzand een relatief fijne korrel heeft, is het ideaal om een grondoppervlak stevig te maken en veel draagkracht te creëren.

Het ophogen van een tuin of het opvullen van gaten in tuinoppervlakken doe je het beste met ophoogzand. Straatzand is net wat zuiverder en is daardoor alleen geschikt voor bestraten. Het water moet goed afgevoerd worden als het regent en dit is een eigenschap waar ophoogzand niet over beschikt.