lampen buitenverlichting

Ga jij je tuin verbouwen? Of heb je een nieuwbouwhuis gekocht en moet je nog een tuin aanleggen? Dan mag verlichting natuurlijk niet ontbreken. Bij het verlichten van de tuin denk je al snel aan praktisch  licht om voldoende zicht te hebben op looppaden, sleutelgaten van deuren en andere belangrijke plekken. Maar wat dacht je van sfeerverlichting in de tuin? Zeker tijdens de zomeravonden wanneer je langer buiten blijft zitten kan sfeerverlichting een positieve uitwerking hebben op de sfeer in je tuin. Denk bijvoorbeeld aan LED verlichting of LED strips. Led lampen buitenverlichting spelen een belangrijke rol in het lichtplan van je tuin. Met LED verlichting bespaar je namelijk niet alleen veel energie, ook je portemonnee heeft baat bij het gebruik van LED verlichting in plaats van ouderwets hallogeen licht.

De plaatsing van Led lampen buitenverlichting

Wanneer je een tuin, een huis of een kamer gaat verbouwen dan is licht natuurlijk een belangrijk element. Het is dan ook belangrijk om na te denken over een goed lichtplan. In een dergelijk lichtplan is te vinden wat de doelstelling is van het licht, welk type armaturen er in de ruimte passen en hoeveel licht er daadwerkelijk aanwezig moet zijn. Al deze factoren moeten zijn uitgewerkt in een goed lichtplan zodat je weet welke lampen je waar moet monteren. LED verlichting is belangrijk omdat dit licht duurzaam is voor zowel het milieu als voor de portemonnee. Zeker in de tuin is LED verlichting ook nog eens heel veilig omdat LED verlichting geen warmte uitstraalt. Led lampen buitenverlichting kan je plaatsen als effectief licht of als sfeerlicht. Bij effectief licht moet je denken aan het verlichting van een voetpad of het verlichten van een garagedeur. Deze lichtbronnen kan je laten inschakelen met een bewegingssensor omdat je deze verlichting toch niet altijd nodig hebt. Wil je juist sfeerlicht in de tuin? Dan kan je deze ophangen onder een overkapping, langs voetpaden of gewoon tussen de planten.

De sfeer van Led lampen buitenverlichting

LED verlichting is verkrijgbaar in diverse kleuren en sterktes. Wil je veel licht hebben? Dan is het verstandig om te kiezen voor helder, wit licht. Wil je liever wat meer sfeer in de tuin? Dan kan je het beste kiezen voor gele verlichting. Deze verlichting geeft het effect van brandende kaarsen weer wat direct zorgt voor een gezellige en intieme sfeer. Kies dus de sfeer die je wilt uitstralen in de tuin en pas daar je lichtplan en verlichting op aan. Een intieme sfeer in de tuin kan dus zeker bereikt worden met het plaatsen van led verlichting, zonder dat het je veel geld gaat kosten.

Ga je dus je tuin verbouwen? Denk dan ook goed na over het lichtplan voor je tuin. Kies voor helder wit licht wanneer het licht vooral praktisch moet zijn en kies voor gele verlichting wanneer je de tuin meer sfeer wilt meegeven. Led lampen buitenverlichting zijn energiezuinig, gaan lang mee en zijn daarmee ook direct zeer duurzaam. Kies voor de verlichting die het beste bij jouw tuin en interieur past om lang van de verlichting te kunnen genieten.