Wil jij ook zo’n mooi gazon als de overburen? Een mooi gazon is eigenlijk cruciaal voor een echte tuin. Geen idee waar je moet beginnen? In dit artikel vertellen we je alles over het aanleggen en onderhouden van een nieuw gazon.

Zaaien

Ten eerste zijn er verschillende grassoorten. Op gazonplus.nl heb je bijvoorbeeld een zeer ruime keuze aan verschillende grassoorten. Kies het graszaad dat jou het meeste aanspreekt. Gras zaai je in een goed aangeharkte bodem. Verdeel het graszaad in tweeën en zaai één deel over de breedte en één deel over de lengte van het gazon. Aan de randen van het gazon is het van belang dat je iets meer zaait voor de stevigheid van jouw gazon. Vervolgens moet het graszaad goed ingeharkt worden. Druk het zaad vervolgens nog even goed aan. Na het zaaien is het van belang dat het graszaad ten alle tijden nat blijft. Zorg dus dat je het blijft bewateren als het een tijdje niet regent.

Zoden

Als je snel en effectief wilt zijn kun je er ook voor kiezen om direct Gazonplus graszoden aan te leggen in plaats van te wachten tot het gras ontkiemt uit een zaadje. Bij de aanleg van graszoden is het vooral van belang dat de ondergrond goed aangestampt is. De aanleg van graszoden is niet zomaar een klus en is echt alleen weggelegd voor de handige Harries met het juiste gereedschap. Gelukkig kun je dit ook uitbesteden aan de leverancier.

Onderhouden

Als jouw gazon eenmaal ligt, moet je het goed onderhouden. Om ervoor te zorgen dat onkruid geen kans krijgt, moet je je gazon regelmatig goed maaien. Gras heeft in de meeste gevallen genoeg aan regenwater, maar in de zomer kan het geen kwaad om jouw gazon extra te bewateren met een tuinslang of automatisch irrigatie-systeem. Laat tuinmeubels niet te lang op dezelfde plek staan, dan krijg je kale plekken in het gazon (probeer ze elke twee weken te verplaatsen). Ten slotte kan jouw gazon op een bepaald punt weer een beetje uitdunnen. Dan is het zaak om bij te zaaien met dezelfde grassoort.