Uw eigen tuin is een heerlijke plaats om u terug te trekken en te genieten van het weer. Na een drukke werkweek heeft u niet altijd zin om het hele weekend in de tuin bezig te zijn. Of misschien heeft u geen groene vingers, maar wilt u toch graag genieten van een groene tuin. U besteed uw tijd op uw vrije dagen natuurlijk liever aan uw hobby’s.

Het weekend is bedoeld om uit te rusten en even lekker onderuit te zitten. Bijvoorbeeld om die nieuwe serie op Netflix te kijken, of om de uitslagen op studio sport te kijken. Misschien heeft u wel iets gewonnen via die sportweddenschappen op bet777. Met de volgende onderhoudsarme tuinplanten ziet uw tuin er top uit en hoeft u zich geen zorgen te maken over ingewikkeld onderhoud.

Geranium sanguineum

Bodembedekkers zijn de ideale planten voor een onderhoudsvriendelijke plant. De geranium sanguineum is een gezellige plant die ervoor zorgt dat uw tuin weinig last krijgt van onkruid, het is immers niets voor niets een bodembedekker. Daarnaast is deze plant te verkrijgen in diverse kleuren.

Lavendel

Er zijn vele soorten lavendel verkrijgbaar, deze geurende plant ruikt heerlijk en bloeit erg lang. Om ervoor te zorgen dat de plant zo lang mogelijk bloeit, kunt u de uitgebloeide bloemen eruit knippen. Gooi deze bloemen niet weg, maar laat ze drogen zodat u er geurzakjes van kunt maken. Lavendel kan tevens gewoon in de volle zon en is erg populair onder vlinders en bijen.

Leliegras

Dit is een laagblijvende bodembedekker met donkergroene bladeren. Nog een voordeel? Leliegras is winterhard en wintergroen, perfect dus als u wat groen wilt behouden in de winter. Uiteraard is leliegras tevens onderhoudsarm en het groeit het beste op een plaats met zowel schaduw als zon.

Chrysanten

De winterharde chrysanten zijn optimale planten voor de tuin en ze staan het liefst in de volle zon. Deze plant groeit lang en bloeit laat, zodat u nog steeds kleur in de tuin heeft, zelfs wanneer uw andere planten uitgebloeid zijn. Chrysanten doen het goed als de grond vochtig is, maar pas op dat het niet te nat is want dan kunnen ze gaan rotten.

Zonnehoed

Deze fraaie bloemen zien er prachtig uit en vergen weinig onderhoud. De zonnehoed is verkrijgbaar in meerdere kleuren, maar de meest voorkomende kleur is roze. Daarbij bloeit de zonnehoed erg lang, het heeft enkel een plekje in de volle zon nodig om zo mooi mogelijk tot zijn recht te komen.

Schoenlappersplant

Als u een plant zoekt die in het najaar zijn blad behoudt, bekijk dan eens de schoenlappersplant. Deze wintergroene plant behoudt het hele jaar zijn blad. De bladeren kunnen rood tot groenpaars kleuren tijdens de winter en in het voorjaar groeien er mooie, roze bloemen aan.

Naaldvaren

Nog een plant die in de winter groen blijft is de mooie naaldvaren. Verder kan deze plant zowel goed in de schaduw als in de zon overleven. Zorg er wel voor dat de grond rond de varen lekker vochtig blijft, dit geldt vooral in de zomer wanneer het droger kan zijn. Nog een voordeel is dat onkruid weinig kans heeft rond de naaldvaren, dit komt omdat de plant grote bladeren heeft om het zonlicht op te vangen.

Ooievaarsbek

We sluiten af met de ooievaarsbek, een zeer populaire tuinplant dankzij zijn prachtige bloemen. Een fijne eigenschap van de ooievaarsbek is dat zijn geur vlinders aantrekt en muggen juist afstoot. Bovendien is het lastig om van deze plant af te komen, het is een standvastige tuinplant. Als u vergeet om ze een langere tijd water te geven, dan zal de ooievaarsbek niet sterven maar gewoon minder mooi bloeien.